Hur man tar bort cementfläckar från bilen


Hur man tar bort cementfläckar från bilen

Cement- och betongstänk kan tyckas vara svårt att ta bort från bilen utan att skrapa lacken. Du kan dock lätt bli av med cementfläckar hemma. Nyckeln är att lösa upp betongen med antingen en förtillverkad eller hemgjord lösning och torka bort överbliven cement med en lera och en trasa och avsluta med att applicera ett lager vax. Läs vidare för att lära dig hur du tar bort cementfläckar från bilen.

Steg för att ta bort cementfläckar från bilen

Låt oss först börja med stegen för att ta bort cementfläckar från bilen genom att lösa upp cementen. Följ helt enkelt dessa steg för att lösa upp cementet så att du enkelt kan torka bort det från bilen.

 • Spärra av platsen för cementfläckarna med maskeringstejp. Applicera 3-4 bitar maskeringstejp på alla sidor av fläcken vilket fungerar som ett säkerhetsnät. Kom ihåg att om du kommer att spraya på områden utan fläckar med rengöringslösningen kan det leda till skador.
 • Använd ett speciellt cementupplösningsmedel på fläckarna som du kan hitta i lokala järnaffärer. Lösningen löser upp kalciumet från cementen, vilket gör att eventuella kvarvarande rester kan avlägsnas på ett säkert sätt.
 • Ett alternativ är att spraya ättika på cementfläckarna. Fyll en sprayflaska med lika mycket vit vinäger och ljummet vatten. Blanda innehållet ordentligt. Syrahalten i vinägern kommer att lösa upp cementen så att den lättare kan avlägsnas.
 • Spraya lösningen direkt på fläckarna för att släppa dem. Mätta fläckarna helt och hållet med en ättikslösning eller en kommersiell produkt. Låt vätskan dra in i upp till en minut. Spraya igen för att ytterligare luckra upp cementet.

Hur man tar bort cementfläckar

Efter att ha löst upp cementfläckarna kan vi fortsätta med följande steg.

 • Skrapa bort överbliven cement med en spatel inlindad i en trasa. Gräv helt enkelt ner spateln under cementen och vifta med den tills den lossnar och faller av.
 • Efter att ha tagit bort de stora cementbitarna från ytan lyfter du upp de tunna lagren av cement bit för bit. Spraya rengöringslösningen och kör trasan mot fläckarna. Håll duken mot fläckarna i några minuter för att lösa upp den kvarvarande cementen.
 • Mätta platsen med en minimal mängd vatten innan du använder en clay bar. Placera det kittliknande ämnet mot färgen i en lätt, cirkulär rörelse för att lyfta bort eventuella fina partiklar eller skräp.
 • När cementfläckarna är helt borttagna, applicera en liten mängd vax på en luddfri trasa och gnugga in i billacken i små, cirkulära rörelser. Se till att bara applicera ett jämnt och tunt lager. Polera vaxet med cirkulära rörelser.

Hur får jag bort torkat cement från bilen?

Oavsett om det bara är en liten stänk av cement eller fläckar som torkat kan du enkelt ta bort dem från din bil.

 • Vinäger. Med ättikens effektiva rengöringsegenskaper kan den användas för att avlägsna torkat cement på din bil. Du behöver helt enkelt en sprayflaska, vatten, ren vit vinäger och pappershanddukar. Häll lika mycket vatten och ättika i en sprayflaska och spritsa på den torkade cementen. Lägg några pappershanddukar på fläcken. Skrapa eller gnugga inte eftersom det kan göra det hela värre. Låt pappershandduken sitta på fläcken i några minuter. Syrahalten i vinägern kommer att vända betongens härdningsprocess och cementen kommer att börja lyfta. När detta sker, lyft så mycket cement som möjligt genom att tillsätta mer ättika. Upprepa processen tills den torkade cementen är helt borttagen.
 • Mildt surt rengöringsmedel. Använd ett rengöringsmedel som är milt surt. Observera att det är troligt att den varaktiga fästningen av alkalisk cement sannolikt kommer att elimineras av en milt sur lösning än någon annan komponent. Applicera den på fläcken och låt den sitta tills du ser att cementen separerar från ytan och rengör den sedan med en svamp.
 • Salt. För den här metoden förbereder du en koncentrerad lösning med salt och vatten. Placera pappershanddukar i denna lösning och låt den blöda ner. Lägg de blötlagda pappershanddukarna på platsen för den torkade cementen. Låt det sitta i upp till 30 minuter. Skrapa cementet försiktigt med en kniv eller en rakhyvel för att undvika att skrapa bilens yta. För överbliven cement, tillsätt mer lösning och upprepa processen.

Löser vinäger upp betong?

Även om ättika har använts som rengöringsmedel har den sin del av nackdelar som du bör känna till.
Ättikens förmåga att lösa upp kalciumkarbonat kan leda till att betong-, marmor-, travertin- och terrazzoytor blir mattare. Det kan rengöra ytan, men det kommer att lösa upp gropar i finishen och så småningom göra den matt. Med tiden är det slitage som du ser på golvet en omfattande exponering för syra som resulterar i en etsad yta. Detta definieras av nålhål i ytan där syran löste bort kalciumkarbonaten i stenen eller fogmassan.

Skadar vinäger bilfärg?

Om du har undrat om ättika kan skada din billack bör du vara medveten om att det kan resultera i etsfläckar.
När du rengör med ättika ska den spädas ut. Om din billack slutar med etsningsfläckar, oavsett om du lät ättikan stå för länge eller inte spädde ut den, är det idealiska botemedlet att polera din billack.

Slutbetänkanden

När din bil slutar med cementfläckar eller betongstänk är det viktigt att ta itu med dem direkt. Med metoderna för hur man tar bort cementfläckar från bilen kan du på ett säkert och effektivt sätt ta bort dem och återställa ditt fordons orörda utseende.

Recent Posts