Hur man tar bort tobaksfläckar från tänderna


Hur man tar bort tobaksfläckar från tänderna

Om du har för vana att tugga tobak eller röka cigaretter regelbundet har dina tänder förmodligen gula fläckar på grund av det.

Tobaksfläckar på tänderna tar bort skönheten i ditt leende. Dessa fläckar är svåra att ta bort, och den enda genväg som finns är genom ett särskilt tandläkarförfarande. Men lätta tobaksfläckar kan ändå hanteras med hjälp av munvårdsprodukter.

Förutom allmän god munhygien kan du också göra en munskölj med citron eller utspädd väteperoxid som stöd för din blekande tandkräm. Så följ dessa metoder för att ta bort tobaksfläckar från dina tänder eftersom världen behöver ännu ett strålande leende.

Hemmagjord munvård som tar bort tobaksfläckar

När du tar itu med fläckar bör du börja med att leta efter lösningar hemma eftersom medel i din egen komfortzon nästan alltid fungerar lika bra som kommersiella produkter. Ibland till och med bättre.

Några användbara ingredienser för att ta bort tobaksfläckar från dina tänder kan du hitta i ditt eget kök, bland annat citron, jordgubbar, gurkmejapulver och bakpulver. Till och med väteperoxiden i din medicinkista binet kan också ta bort envisa tobaksfläckar och ge dig ditt pärlvita leende tillbaka.

Det finns ingen ursäkt för att låta tobaksfläckar förstöra dina tänder och göra ditt tandkött känsligt för muninfektioner, när det finns så lätt tillgängliga huskurer. Följ dessa procedurer för att börja behandla tobaksfläckar och få tillbaka dina vita tänder.

Avlägsna tobaksfläckar med citrongurgling

Citrons blekande effekt är den princip som används i denna metod. Du måste kontinuerligt använda dess extrakt när du sköljer dina tänder, vilket så småningom kommer att ta bort de gulaktiga tobaksfläckarna från dina tänder efter en tid.

 1. Rulla en citron över din köksbänk för att frigöra dess extrakt på insidan.
 2. Skiva citronen och pressa ut saften med hjälp av en citronpress.
 3. Överför citronsaften till ett glas med ljummet vatten och blanda ordentligt för att skapa en lösning.
 4. Låt det sitta i en minut eller två och använd lösningen som gurgling.
 5. Fortsätt att göra denna metod som en del av din dagliga rutin.

Använd jordgubbar och bakpulver för att bli av med tobaksfläckar.

Har du hört talas om sången jordgubbar och cigaretter? Ganska absurt, men jordgubbar verkar förknippas med att ta bort tobaksfläckar. Den här metoden använder jordgubbar och bakpulver för att skapa en hemgjord tandkräm. Använd denna naturliga jordgubbstandkräm som en del av din nattliga rutin innan du går och lägger dig.

 1. Krossa tre jordgubbar i en skål.
 2. Tillsätt ¼ tesked bakpulver.
 3. Blanda väl de krossade jordgubbarna och bakpulveret till en pasta.
 4. Applicera pastan på din tandborste och använd den för att täcka dina tobaksfläckade tänder i minst två till fem minuter.
 5. Fortsätt sedan med att borsta dina tänder.
 6. Skölj som vanligt.
  Du kan använda citrongurgel i den sista sköljningen av den här metoden. Kombinationen av de två metoderna kan hjälpa till att påskynda avlägsnandet av tobaksfläckarna.

Bli av med tobaksfläckiga tänder med gurkmejapulver.

Nya studier har visat att gurkmejapulver kan användas för att bleka och göra tänderna ljusare. Även om gurkmeja är ökänd för att lämna fläckar efter sig på allt som den kommer i kontakt med är det motsatta fallet när det gäller tänderna. Denna krydda används som en av huskurerna för att ta bort tobaksfläckar på tänderna.

 1. Lägg en tesked gurkmejapulver i en liten skål.
 2. Skölj munnen för att avlägsna matpartiklar.
 3. Blöt tandborsten och klappa den på gurkmejapulvret.
 4. Borsta tänderna som vanligt och använd gurkmejapulvret som tandkräm.
 5. Skölj munnen som vanligt.
  Efter att ha använt den här metoden kan din tunga eller dina läppar vara färgade av gurkmejapulvret. Denna fläck är bara tillfällig och försvinner av sig själv. Med detta sagt rekommenderas det att du utför denna metod när du inte har några externa möten.

Ta bort tobaksfläckar på tänderna med väteperoxid

Tveka inte att använda väteperoxid bara för att det låter osäkert. Sanningen är att den tandkräm du använder förmodligen redan innehåller detta ämne. Den här metoden kommer också att bidra till att göra dina tänder ljusare tack vare väteperoxidens hjälp.

 1. Häll en liten mängd väteperoxid (mindre än ett uns) i ett glas vatten för att späda ut den.
 2. Använd denna utspädning för att skölja munnen i mindre än 15 sekunder.
 3. Spotta ut utspädningen och gör en sista munsköljning med destillerat vatten.
  Den här tekniken utförs bäst som försköljningsprocedur innan du borstar tänderna.

Muntvård utan recept för att ta bort tobaksfläckar.

Vitaliserande tandkräm är den vanligaste receptfria produkten som hjälper dig att bli av med tobaksfläckar. Vissa produkter av detta slag använder milda slipmedel som fungerar bäst på ytliga tobaksfläckar. När du köper en slipande pasta ska du se till att du läser tillverkarens anvisningar för bästa resultat.
Det rekommenderas att du endast använder slipande blekningstandkräm ett par gånger i veckan. Frekvent användning av slipande tandkräm skadar dina tänder och gör dem mer benägna att få gula missfärgningar.

Vanliga frågor om tobaksfläckar

Hur hjälper jordgubbar till att ta bort tobaksfläckar på tänderna?

Den viktigaste komponenten som gör jordgubben till en bra tobaksfläckborttagare är enzymet äppelsyra. Äppelenzym kan tränga in i tändernas emalj (det hårda och yttre ytskiktet på dina tänder) och luckra upp tobaksfläckarna så att de blir lättare att ta bort när du borstar tänderna regelbundet.

Vilken är den bästa tandkrämen för att ta bort tobaksfläckar?

Den bästa tandkrämen som du kan använda för att ta bort tobaksfläckar är den som har blekande egenskaper. Vissa tandkrämformler innehåller väteperoxid som blekmedel. Hitta också tandkräm som innehåller natriumfluorid så att du kan få både starkare tänder och fräschare andedräkt. Det finns speciellt utformad tandkräm för personer med tandställning där bakpulver och peroxid är de vanliga huvudingredienserna.

Kan tandläkare ta bort tobaksfläckar?

Ja. Det finns olika sätt hos din tandläkare att ta bort tobaksfläckar, men blekning är den vanligaste metoden. Vid detta förfarande bleks dina tänder och missfärgningarna från tobaksfläckar bleknar. Regelbunden tandrengöring och god munhygien hjälper också. Användning av porslinsfasader kan också vara lösningen om tobaksfläckarna är envisa och redan har satt sig fast.

Slutord

Kom ihåg att gulaktiga tandfläckar är en produkt av långvarig tobakskonsumtion, som inte kan avlägsnas över en natt. Men med konstant användning av huskurer eller receptfria tandvårdsprodukter kan bördan av tobaksfläckar minskas. På lång sikt kommer dessa produkter så småningom att ta bort tobaksfläckarna från tänderna, särskilt om du också slutar röka. Det är därför disciplin och tålamod är viktigt när man tar itu med denna typ av fläckar.

Recent Posts