Hur man tar bort gurkmejafläckar från ansiktet


Hur man tar bort gurkmejafläckar från ansiktet

Om du får gurkmeja kvar i ansiktet efter matlagning eller exfoliering kan du ta bort den på några olika sätt. För att bli av med gurkmejafläckar på huden kan du använda olja, göra en sockerskrubb eller blanda citronsaft och bakpulver.

Även om den har en ljus färg är gurkmeja inte svår att ta bort. Prova dessa tillvägagångssätt för att eliminera gurkmejafläckar samtidigt som du fortsätter att njuta av dess läckra och hälsosamma fördelar.

Använd olja för att ta bort gurkmejafläckar i ansiktet

Även om, allmänt används för matlagning, kan du också använda gurkmeja för att fräscha upp ditt ansikte och bli av med akne. Men det kan lämna efter sig en fläck. Som tur är kan du enkelt ta bort dessa envisa fläckar med hjälp av olivolja eller kokosolja.

Dessa oljor kan också fungera som en fuktighetskräm, rengöra och lämna din hud slätare än någonsin. Kurkuminpigmenten löses upp när du använder oljan, vilket gör det lättare att ta bort fläckarna.

Samla ihop olivolja eller kokosolja, en bomullspad och en tvål av ditt val. Följ proceduren nedan för att uppnå optimala resultat.

 1. Värm olivoljan eller kokosoljan i mikrovågsugnen i 15 sekunder.
 2. Massera in oljan på din hud. Skrubba försiktigt oljan på huden i 30 sekunder.
 3. Torka bort den med en bomullspad. Om du inte har en bomullspad kan du använda en mörkfärgad handduk också.
 4. Engångsvattnet kommer att absorbera oljan på din hud.
 5. Fortsätt att torka huden torr för att eliminera oljan. Du kan också rotera bomullspadden efter att den absorberat oljan.
 6. Använd tvålvatten för att tvätta din hud. Låt det bilda bubblor och cirkulera det runt det fläckiga området.
 7. Skölj det med vatten och använd en handduk för att torka upp det.
 8. Upprepa processen om det fortfarande finns fläckar på din hud.

En sockerskrubb kan också vara ett botemedel mot gurkmejafläckar.

En annan hudvårdsmetod som du kan göra för ditt ansikte, och samtidigt ta bort gurkmejafläckarna, är att använda en sockerskrubblösning. Sockerskrubbor är ett naturligt botemedel för att bekämpa hudens åldrande. De kan hjälpa dig att ta bort fläckar och hålla din hud glödande på samma gång.

Du behöver samla ihop socker, en liten skål, varmt vatten och din ansikts- eller kroppstvål. Följ stegen nedan för bästa resultat.

 1. Blanda lika delar socker och vatten i en skål ordentligt.
 2. Fortsätt röra om tills det bildas en tjock pasta.
 3. Applicera försiktigt sockerskrubben på det fläckiga hudområdet.
 4. Skrubba den på huden och massera den i cirkulära rörelser. För att undvika irritation ska du inte skrubba för hårt.
 5. Använd din ansikts- eller kroppstvål och varmt vatten för att bilda ett lödder.
 6. Tvätta bort sockerskrubben från ditt ansikte noggrant tills pastan är helt borta.
 7. Klappa det torrt med en mjuk handduk.
 8. Om det fortfarande finns rester, upprepa processen.

Ta bort gurkmejafläckar med hjälp av citronsaft och bakpulver.

Egenskaperna hos citron och bakpulver skapar en annan lösning som effektivt kan få bort gurkmejafläckar. Du behöver bakpulver, citronsaft och din ansikts- eller kroppstvål. Följ dessa steg för bästa resultat.

 1. Blanda lika delar bakpulver och citronsaft. Rör om ordentligt tills det blir en pasta som snabbt sprider sig på dina händer.
 2. Om blandningen är för tunn, tillsätt bakpulver och tillsätt mer citronsaft om den är för tjock. Du kan ersätta äppelcidervinäger om du inte har citronsaft.
 3. Lägg ett tunt lager av pastan på ditt ansikte. Låt det sitta kvar i två till tre minuter.
 4. Observera att du inte ska lägga pastan nära ögonen. Den kan irritera dina ögon eller till och med skada din syn på grund av citronen.
 5. Skölj den med varmt vatten och använd din ansiktstvål för att ta bort alla klibbiga rester på din kropp.
 6. Skrubba den med en handduk eller en mörkfärgad trasa.

Vanliga frågor om gurkmejafläckar

Vad kan jag göra för att ta bort gurkmejafläckar på mina kläder?

För att bli av med gurkmeja på dina kläder kan du prova det här botemedlet. Låt först kallt vatten rinna över klädfläcken. Blötlägg den sedan med tvättmedel i 20 minuter. Om du inte kan ta bort fläckarna kan du applicera lite citron eller blekmedel på kläderna. Skölj med kallt vatten och tvätta sedan kläderna med tvål och mer kallt vatten.

Vad är det bästa sättet att ta bort gurkmejafläckar på händerna?

Agera snabbt för att ta bort illaluktande gurkmejafläckar från händerna. Hämta väteperoxid eller citron och gnugga in det på händerna. Om det finns fläckar som sitter fast i fingernaglarna ska du skrubba dem med en tandborste. Tvätta händerna med varmt tvålvatten. Skölj noga och torka med en mörk trasa.

Är det lämpligt att använda gurkmeja varje dag?

Gurkmeja spelar en viktig roll i en persons ansikts- och hudvårdsrutin. Du kan använda den för att exfoliera, reglera dina kroppsoljor och uppskatta naturen. Du kan använda gurkmeja varje dag. Men låt den inte ligga kvar över natten eftersom den lämnar fläckar efter sig.
När du applicerar gurkmeja i ansiktet ska du tvätta ansiktet med mjölk efteråt. Detta kommer att göra ditt ansikte smidigt och glödande. Rådgör med din hudläkare för att avgöra vilka gurkmejaprodukter på marknaden som är bäst för din hud, särskilt om du lider av allergier.

Slutliga tankar

Gurkmeja är en kraftfull växt som du både kan använda inom medicin och för att hålla din hud frisk. Men du behöver inte hålla dig tillbaka längre. Du kan ta bort fläckarna genom att använda olja, sockerskrubba eller citronsaft och bakpulver. Det gör ditt liv enklare och bekvämare. Du kan öka ditt självförtroende utan att tänka på de fläckar som gurkmeja medför.

Recent Posts