Hur man tar bort fläckar av tuggtobak från tänderna


Hur man tar bort fläckar av tuggtobak från tänderna

Att röka cigaretter och tuggtobak kan vara skadligt för både mun- och tandhälsan. Det är viktigt att notera att missfärgning av tänderna är en av effekterna av tobaksrökning och tuggtobak. Detta är anledningen till att personer som röker eller använder nikotin på något sätt verkar ha missfärgade tänder.
Nikotin är den viktigaste komponenten i cigaretter och tobak som är ansvarig för missfärgning av tänderna. Dessa fläckar är svåra att ta bort och så mycket mer om tänderna har utsatts för åratal av rökning eller tuggning av tobak. Lyckligtvis finns det effektiva tekniker för att ta bort dessa fläckar. Läs vidare för att lära dig metoder för att ta bort tuggtabaksfläckar från tänderna.

Tekniker för att ta bort fläckar från tuggtobak från tänderna

Låt oss nu ta en titt på några av de effektiva teknikerna för att ta bort fläckar av tuggtobak från tänderna.
Byt till en vitare tandkräm
Att rengöra munnen genom att borsta och använda tandtråd är en av de viktigaste uppgifterna för att ta väl hand om dina tänder och din mun. När det gäller fläckar på grund av nikotin kan det vara till stor hjälp att använda vitare tandkräm. Även om effekterna kanske inte är dramatiska kan det vara fördelaktigt i det långa loppet.
Användning av remsor och sköljmedel
Förutom tandkräm kan du använda andra receptfria produkter för att minimera uppkomsten av fläckar från tuggtobak.
Du kan använda “Whitestrips” och följa instruktionerna på förpackningen. Du kan välja mellan sådana som löses upp i munnen eller remsor som kan tas bort efter en viss tid. Generellt sett är dessa remsor ett effektivt och prisvärt sätt att göra dina tänder ljusare.
Användning av naturliga ingredienser
Det finns olika produkter hemma som är naturliga blekmedel. Citronsaft är ett bra alternativ eftersom det fungerar som ett naturligt blekmedel. Bered helt enkelt citronsaft med vatten och skölj munnen med denna lösning.
Ett alternativ är att förbereda en pasta genom att blanda bakpulver och jordgubbar. Mosa 2-3 jordgubbar tillsammans med ¼ tesked bakpulver. Använd en tandborste för att applicera pastan på tänderna. Låt den sitta på plats i 5 minuter och skölj sedan med vatten.
Väteperoxid
Detta är en potent hushållsprodukt som kan ta bort fläckar och missfärgningar på tänderna. Späd helt enkelt ut ett uns eller mindre väteperoxid med ett glas vatten. Skölj munnen med denna utspädda lösning och låt den sitta kvar i några sekunder. Spotta ut den och skölj med rent vatten.

Allmän munhygien

Mun- och tandhygien är livsviktigt. Den garanterar rena och vita tänder men förbättrar också din allmänna mun- och tandhälsa. Att upprätthålla mun- och tandhygien är viktigt för att förebygga fläckar och missfärgning av tänderna.
Som en del av din behandling kan tandborstning och tandtråd hjälpa till att avlägsna nikotinfläckar och tandstensuppbyggnad. Det rekommenderas att borsta tänderna 2-3 gånger om dagen. Följ upp med tandtråd på områden som tandborsten inte når för att bli av med eventuella rester av skräp. Kom ihåg att fläckar och uppbyggnader kan börja i dessa områden.
Förutom att strikt följa ett munhygienprogram måste du också övervaka din mat- och dryckeskonsumtion. Dessutom spelar regelbunden tandrengöring en viktig roll för mun- och tandhygienen.

Tar peroxid bort fläckar från tuggtobak på tänderna?

När det gäller fläckar från tuggtobak på tänderna är väteperoxid en allmänt använd hushållsprodukt som du kan använda för att förbättra dina tänder.
Det är bara att späda ut en liten mängd väteperoxid med vatten. Använd denna lösning för att skölja munnen. Efter en kort stund spottar du ut den och sköljer noggrant med vatten. Observera att denna lösning är en enkel metod för att lätta upp gula fläckar.

Tar bakpulver bort fläckar från tuggtobak på tänderna?

Nikotin är i allmänhet klart, men när det reagerar med syre oxideras det och blir brunt. Detta är anledningen till att alla nikotinbaserade produkter kan göra dina tänder vanställda.
För dem som tuggar tobak kan det resultera i fula fläckar på tänderna. Du får inte bara i dig nikotinet utan blöter också in dina tänder i de mörkbruna tanniner som finns i tobaksbladen.
Ett sätt att bli av med fläckarna på tänderna är att borsta med bakpulver eller en kombination av bakpulver och peroxid. Bakpulver är ett skonsamt slipmedel som är idealiskt för att ta bort fläckar på tändernas yttre del. När det kombineras med peroxid oxiderar det också fläckarna och lyfter bort dem. Observera att detta är en naturlig metod för att bleka fläckiga tänder.

Tar munvatten bort tobaksfläckar på tänderna?

Ett annat alternativ som du kan använda för att ta bort tobaksfläckar på tänderna är att använda munvatten. Under din vanliga munhygienrutin håller du helt enkelt munvatten i munnen och börjar borsta tänderna. Tryck in borsten förbi dina stängda läppar. Du borstar tänderna tillsammans med munsköljningen.

Sluttankar

Rökning och tuggtobak kan leda till oattraktiva fläckar och missfärgningar på dina tänder. Dessa fläckar är svåra att ta bort, särskilt om en person har rökt eller tuggat tobak i många år. Med de tekniker som diskuterats om hur man tar bort tuggtabaksfläckar från tänderna kan du ta itu med fläckarna och stadigt återställa dina tänders orörda utseende.

Recent Posts