Hur man tar bort vattenfläckar från bilfönster och färg


Hur man tar bort vattenfläckar från bilfönster och färg

Beroende på typen av vattenfläck är det inte så komplicerat att ta bort en hårdvattenfläck från bilen. Den enklaste metoden innebär en hink med varmt tvålvatten, men du kan också använda en ättikslösning.

Din bil bygger upp ditt självförtroende, oavsett om du ska till jobbet eller på semester, så du vill förmodligen att den ska se så bra ut som möjligt. Oroa dig inte, för det finns många sätt att ta bort vattenfläckar från din bil, och du kan göra det själv hemma. Följ tipsen i den här artikeln för att på ett säkert sätt ta bort vattenfläckar från bilens fönster och lack, vilket hjälper dig att återställa ditt självförtroende när du visar upp din bil.

Typer av vattenfläckar

Innan du rengör din bil bör du känna till de olika typerna av fläckar så att du kan ta bort dem snabbare. Följande är de vanligaste vattenfläckarna.

Vanliga vattenfläckar

Ditt kranvatten innehåller mineraler som kan förstöra eller förstöra bilens lack. Dessa mineraler orsakar vattenfläckar, en hård kalkliknande substans, även känd som kalk, som är svår att ta bort.

Bindande mineraler

Det här är partikelföroreningar som kommer från skogsbränder och rök, samt koldioxidutsläpp från fordon, industrianläggningar och byggarbetsplatser. Dessa små partiklar kan bara vara damm på din bil eller så kan de förstöra bilens lackering.

Etsning

Ätande fläckar är fläckar som har bundit sig fast på lackytan och som är svåra att torka bort. De kan orsakas av till exempel fågelbajs eller fläckar från regn som avdunstat och utsatts för hög värme eller direkt solljus. Om fläcken blir allvarlig måste du använda slipmetoder för att reparera skadan. Du måste anlita ett proffs för att åtgärda detta problem, eftersom ett felsteg leder till oåterkalleliga skador.

Tvätta bilen för att ta bort vattenfläckar

Den enklaste metoden för att ta bort vattenfläckar på din bil är genom en vanlig tvätt med tvål rent vatten. Nedan följer en snabbguide om hur man tar bort vattenfläckar genom att tvätta bilen normalt.

 1. Leta efter en skuggig plats att tvätta bilen på. På så sätt kan du undvika ytterligare problem med din bil.
 2. Skölj allt skräp noggrant från ditt fordon. Torka inte av ditt fordon om det är torrt.
 3. Använd en tvätthandske som inte mal smutsen i din bil.
 4. Se till att du använder rent vatten eftersom du måste rengöra ditt fordon och inte bara överföra smuts.
 5. För att förhindra att smuts och sot stänker ska du rengöra hjulen först.
 6. Samla ihop rena och torra handdukar.
 7. Torka av ditt fordon med hjälp av handdukarna.
 8. Lufttorka inte bilen eftersom detta kan dra till sig dammpartiklar, vilket gör att du måste upprepa hela processen.

Hur man tar bort cementstänk på bilen

När du tar bort föroreningar kan det vara en bra idé att använda en detaljering clay bar. Att passera en byggarbetsplats är normalt, och tyvärr kan cement ibland stänka upp på din bil. Detta kan vara ett allvarligt problem och en verklig olägenhet. Följ stegen för att ta bort cement från din bil på ett framgångsrikt sätt:

 1. Polera området med lersmörjmedel.
 2. Det hjälper om du flyttar detaljeringskletan över hela området försiktigt, vilket kommer att ta tag i de områden som har föroreningar och smuts.
 3. Närma dig fläcken från flera olika vinklar.
 4. Gnugga den lätt tills leran glider fritt utan att ta tag i ytan.
 5. Använd en torr mikrofiber för att torka av varje sektion.

Ta bort vattenfläckar från bilen med vinäger.

Vit vinäger är en ättiksyra med lågt pH-värde och du kan använda den för att ta bort hårda vattenfläckar på ett naturligt sätt.

 1. Förbered en ättikslösning med lika delar destillerat vatten och vit vinäger.
 2. Testa ett litet område på bilen med en ren svamp med ättikslösningen med hjälp av en ren svamp. Applicera den försiktigt på vattenfläcken och vänta en minut tills den lossnar och löses upp. Skölj av och torka av den torra ytan.
 3. Det hjälper om du fortsätter att applicera lösningen på de drabbade områdena. Torka av den återigen försiktigt och skölj noggrant.
 4. Applicera på nytt en bilförsegling eftersom vattenlösningen kommer att torka bort vaxet och vattenförseglingen på din bil.

Vanliga frågor om bilfläckar

Skadar ättika bilfärgen?
Ja, om du låter den verka för länge. Vinäger består av sura ämnen. Om du slarvigt låter den stå kvar länge och inte sköljer av den med vatten kommer den att förstöra bilens lack. En ättikslösning är dock ett utmärkt sätt att ta bort dina bilfläckar.
För att rädda din bilfärg är det bäst att polera den igen efter att du har använt lösningen. Det hjälper om du använder ett lämpligt polermedel som etsar bort märkena. Använd en bilpolermaskin med dubbla verkningar. Gnugga den försiktigt, så kommer den inte att lämna en buckla i etsmärkena.

Hur tar jag bort fläckar av hårt vatten från min bil?

Att ta bort fläckar av hårt vatten från din bil kan göras med en enkel hink med varmt tvålvatten och lite muskler. Det är en enkel och rak process:

 1. Hämta en hink och fyll den med varmt tvålvatten.
 2. Förskölj din bil genom att blötlägga den med varmt vatten. Detta steg förbereder din bil och tar bort en del smuts.
 3. Tvätta dina hjul. Du måste ta bort de små metallpartiklarna. Om du inte gör det kommer du att skapa skador på din bil.
 4. Tvätta din bil en panel i taget. Det kommer att hjälpa dig att helt och hållet ta bort din bils fläckar av hårt vatten.
 5. Använd en mikrofiberhandduk för att torka din bil helt och hållet.

Hur tar jag bort fläckar av hårt vatten från glas?
Om det finns en plats där fläckar av hårt vatten är synliga är det din bils glasfönster. Lyckligtvis är det tillräckligt enkelt att ta bort fläckar av hårt vatten med bilschampo, en ättikslösning och vatten.

 1. Tvätta bilen på en skuggig plats och ställ den inte direkt i solljuset.
 2. Använd ett bilschampo när du tvättar din bil.
 3. Skölj den noggrant och förbered en ättikslösning med destillerat vatten.
 4. Använd en svamp eller mikrofiberduk för att torka av lösningen.
 5. Tvätta om bilen med schampo och skölj den noggrant.
 6. Använd en ren mikrofiberduk för att ta bort dina fläckar av hårt vatten från bilens glas.

Slutgiltiga tankar

Du behöver inte stressa över att din bil har vattenfläckar. För nu när du känner till de olika typerna av vattenfläckar och sätten att ta bort dem kan du vara trygg när du tar hand om din bil. Din bil är en stor del av ditt liv. Att skapa minnen och resa är en upplevelse som blir ännu roligare när du reser i en ren bil.

Recent Posts