Hur man tar bort fläckar av granatäppeljuice


Hur man tar bort fläckar av granatäppeljuice

Granatäpplen är omtyckta för sina nyttiga egenskaper. Om du har försökt öppna ett, krävs det lite övning för att ta ut de friska fröna utan att pressa ut någon saft. Nyckeln till att lyckas avlägsna fläckar av granatäppelsaft är omedelbar borttagning. Om fläcken får sitta kvar på tyget blir det svårare för den att ta bort. Läs vidare för att lära dig hur du tar bort fläckar av granatäppeljuice på rätt sätt.

Steg för att ta bort fläckar av granatäpplejuice

 • Skrapa bort så mycket av frukten som möjligt från ytan.
 • Blotta platsen med en trasa för att absorbera så mycket av saften som möjligt.
 • Använd ett enzymbaserat rengöringsmedel. Dutta det på fläcken utifrån instruktionerna på förpackningen. När fläcken försvinner sköljer du platsen noggrant och tvättar den som vanligt. Om fläcken kvarstår ska du upprepa processen eller gå vidare till nästa steg.
 • Förbered en lösning genom att blanda en kopp kallt vatten med en tesked flytande diskmedel i en skål.
 • Fukta en svamp eller mjuk trasa i lösningen med en svamp eller en mjuk trasa och dutta på fläckens yta.
 • Torka försiktigt för att arbeta in det skummande vattnet.
 • Fukta en ren handduk eller trasa i vit vinäger för att blöta och skölja av fläcken.
 • Fortsätt att blöta och växla mellan skummande vatten och ättika tills fläcken är borta.
 • När fläcken är borta, blottar du platsen med en ren trasa och vanligt vatten för att få bort eventuella rester från tvålen och/eller ättikan.

Ytterligare råd

Andra produkter är användbara för att eliminera granatäpplefläckar, till exempel fläckborttagningsmedel, citronsaft och bakpulver. Innan du bestämmer dig för att använda andra produkter ska du kontrollera noggrant om produkten är säker för tyget.
Granatäpplefläckar kan bli svåra att avlägsna när de får sätta sig. Ta itu med fläckarna omedelbart så att du effektivt kan ta bort dem.
Hur tar man bort granatäpplefläckar från naglarna?
När dina naglar slutar med granatäpplefläckar finns det flera olika metoder för att ta bort dem som du kan använda.

 • Citronsaft och bakpulver. Pressa en halv citron eller mer i en skål och tillsätt bakpulver tills en pastaliknande blandning bildas. Använd en gammal tandborste för att skrubba in den i naglarna. Skölj och upprepa vid behov.
 • Väteperoxid och bakpulver. Kombinera de två ingredienserna tills en pastaliknande konsistens uppnås. Applicera den på naglarna och låt den sitta i upp till 3 minuter innan du sköljer bort den med varmt vatten.
  Hur tar du bort fläckar av granatäppeljuice från kläder?
  Granatäpplejuicefläckar på dina kläder kan vara oönskade att se på, särskilt på ljusa plagg. Följ helt enkelt dessa steg för att effektivt ta bort denna typ av fläckar på dina kläder.
 1. Lägg plagget under rinnande kallt vatten för att få bort så mycket av fläcken som möjligt.
 2. Om du har ett enzymrengöringsmedel tillgängligt, testa det först på ett litet dolt område på tyget för att se om det finns någon oönskad reaktion. Om det är säkert, applicera rengöringsmedlet direkt på fläcken enligt etiketten för tygvård. Skölj platsen noggrant och om fläcken har försvunnit kan du tvätta plagget som vanligt. Om ett spår av fläcken kvarstår, upprepa processen eller fortsätt till steg 3.
 3. Om du inte har något enzymrengöringsmedel, applicera flytande tvättmedel eller diskmedel på det fläckiga området. Arbeta in det försiktigt med hjälp av fingrarna.
 4. Överför plagget i en skål fylld med kallt vatten.
 5. Låt det ligga i blöt i upp till 30 minuter.
 6. Skölj noggrant under kallt vatten.
 7. Om fläcken är borta, tvätta den som vanligt. Om fläcken kvarstår, testa ett litet ställe med väteperoxid.
 8. Om det är ofarligt, fläckar du stället med väteperoxid. Låt det sitta i upp till 3 minuter.
 9. Skölj plagget noggrant i kallt vatten och tvätta som vanligt.
  Kan man ta bort granatäpplefläckar?
  Fröna och saften från granatäpple kan lätt ge fläckar på nästan alla material eller ytor som de kommer i kontakt med.
  Granatäpplefläckar på kläder kan avlägsnas genom att hälla flytande tvättmedel och låta det ligga i kallt vatten i 15-30 minuter. Skölj sedan noggrant med kallt vatten. Om ett spår dröjer sig kvar kan du tvätta normalt med antingen färgsäkert blekmedel eller klorblekmedel. Om det inte är säkert att använda blekmedel på tyget, använd väteperoxid eller syreblekmedel i några minuter och skölj sedan.

Slutgiltiga tankar

När det står inför granatäppeljuicefläckar måste du använda rätt borttagningsmetod. Kom ihåg att när den väl har fått sätta sig kan det vara en envis fläck att ta bort. Med de beskrivna metoderna för att ta bort fläckar av granatäpplejuice kan du lätt bli av med fläckarna och få dina kläder, klädsel eller mattor att se så bra ut som nya.

Recent Posts