Hur man tar bort tefläckar från plast


Hur man tar bort tefläckar från plast

Tefläckar kan verka immuna mot det typiska sättet att rengöra med diskmedel och skrubba, men det är inte helt hopplöst. Det finns andra sätt att ta bort tefläckar från dina favoritmuggar i plast.

För att undvika att skada dina plastprylar kan du försöka ta bort tefläckar med mildare tekniker, till exempel genom att använda en trasa, salt och varmt vatten för att få bort tefläckarna. Användning av bakpulver, protestabletter och cascade plastic booster kommer också att minimera missfärgning från tefläckar på plast.

Ta bort tefläckar med hjälp av salt och en rengöringsduk

I köket använder vi ofta plast. Du kan använda den som förvaring, skärbräda och som köksredskap. Eftersom vi använder den så ofta är det oundvikligt att få fläckar på plast, särskilt tefläckar. Det finns några sätt att ta bort tefläckar från dina plastbestick, så låt oss börja med det enklaste.

Du behöver bara rengöringsdukar, salt och vatten.

 1. Använd en våt trasa och fukta plasten. Gnugga trasan på det fläckiga området.
 2. Lägg lite salt på tefläckarna. Du kan lägga saltet direkt om ytan är platt. Men om koppen är böjd använder du en trasa för att lägga saltet på fläckarna.
 3. Använd ett lätt tryck och skrubba tefläckarna med saltet. Eftersom saltet kommer att lösas upp behöver du inte oroa dig för repor. Tefläckarna kommer att försvinna när du gnuggar.
 4. Skölj den noggrant med varmt vatten.

Använd bakpulverpasta för att ta bort tefläckar

Din renaste kopp kan se smutsig ut på grund av tefläckar. Men om du reagerar snabbt minskar du risken att förstöra plasten. Att använda bakpulverpasta för att ta bort tefläckar är en annan praktisk och enkel metod. Följ processen nedan för att uppnå bästa resultat.

 1. Gör en lösning genom att blanda bakpulver och vatten. Lägg lika mycket av varje ingrediens i en skål.
 2. Lägg bakpulverpastan på det fläckiga området. Låt det sitta i 20 till 30 minuter.
 3. För att rengöra plasten använder du en våt trasa. Torka av det fläckiga stället i en försiktig cirkelrörelse.
 4. Tvätta och skölj området noggrant med vatten.
 5. Torka det med en ren handduk.

Protestabletter kan också ta bort tefläckar från plast.

Att ta bort missfärgningar från proteser är vad protestabletter är bra på. Och det fungerar också bra på plastmaterial. Det är enkelt och lätt att göra.

 1. Använd varmt vatten för att lösa upp två protestabletter i en skål eller kopp. Rör om ordentligt.
 2. Förbered den färgade plasten, häll blandningen på den. Låt den sitta kvar på det fläckiga området i fem till tio minuter. Vänta tills du ser att tefläckarna börjar lösas upp.
 3. När tefläckarna inte längre är synliga, tvätta plastprylarna väl med diskmedel för att ta bort eventuella rester från protestabletterna.
 4. Skölj din plastbehållare noggrant och hämta en ren trasa för att torka den helt.

Den bästa fläckborttagningen för plast är cascade plastic booster.

Om du väntar en vecka eller två med att tvätta dina tekoppar i plast kommer det så småningom att leda till fläckar. Om fläcken är mörkare i färgen betyder det att den redan har satt sig i din plast. Vid denna tidpunkt måste du generera fler sätt att behandla det fläckiga området.
En av de bästa produkterna som kan ta bort tefläckar är en cascade plastic booster. Den är lätt att använda och du kan också köpa den online.
För att ta bort gamla tefläckar från plasten följer du de här stegen:

 1. Förtvätta plasten genom att låta den ligga i blöt i vatten.
 2. Lägg en liten mängd cascade plastic booster och diskmedel i en kopp. Blanda de två lösningarna ordentligt.
 3. Om du har en diskmaskin, ställ in den på den varmaste och längsta cykeln. Sätt den i inställningen för tung tvätt och slå på temperaturboostern. Se till att du inte ställer in någon annan disk i den.
 4. Vänta tills cykeln är klar. Efter detta har du inte längre problemet med dina tefläckar i plast längre.
 5. Om du inte har någon diskmaskin behöver du inte oroa dig, för du kan alltid göra det på traditionellt sätt. Gör dig redo och ta på dig några handskar.
 6. Lägg blandningen på det fläckiga området, vänta i några minuter innan du skrubbar det. Tvätta det fläckiga området vertikalt. Använd lite kraft när du gör detta om du har att göra med gamla tefläckar från plast.
 7. Fortsätt skrubba tills tefläckarna inte längre syns, skölj plasten noggrant med vatten.
 8. Använd en mikrofiberduk för att torka plastföremålet.

Vanliga frågor om tefläckar på plast

Kan jag använda ättika för att bli av med tefläckar på plast?

Ja, det kan du göra. Vinäger är ett utmärkt universellt fläckborttagningsmedel. Du kan börja med att förbereda en lösning av destillerat vatten och vit vinäger. Blötlägg din fläckiga plastbehållare i blandningen i 30 minuter eller över natten. Du kommer att se skillnaden när du kontrollerar din plastbehållare på morgonen. Tvätta den noggrant för att avlägsna vinägerresterna, så att din plastbehållare blir så bra som ny.

Är tefläckar på plast permanenta?

Tefläckar kan bli permanenta om du lämnar dem på dina plastföremål under en längre tid. Därför är det bäst att bli av med fläckarna innan de blir permanenta. Allt du behöver göra är att vara observant på dina köksredskap. Se till att du rengör dem regelbundet. Ju äldre fläckarna är, desto mer utmanande är det att hantera dem.

Vad orsakar tefläckar i plastmuggar?

Anledningen till att dina plastmuggar är känsliga för tefläckar beror på vad de är gjorda av. Te innehåller tanniner som leder till fläckar. Tanniner är vanligt förekommande vid bläck- och lädertillverkning och för färgning av material. Plast å andra sidan är naturligt absorberande och benägen att ge fläckar. Prova att använda processerna ovan för att undvika att din favoritkopp i plast får fläckar.

Slutgiltiga tankar

Dina plastprylar spelar en viktig roll i ditt kök. Du använder det när du hackar kött eller grönsaker eller när du njuter av en kopp te. Du måste dock vara försiktig när du tar hand om den. Förebyggande är alltid bättre än att låta fläckar förstöra dina favoritplastprylar. Men om du på något sätt fått fläckar på dina favoritplastprylar behöver du inte oroa dig eftersom du kan ta bort dem med någon av de metoder som nämns ovan. Nöj dig aldrig mer med tefläckade plastprylar någonsin igen och njut av ditt eftermiddagste med lätthet.

Recent Posts