Hur man tar bort solbränna fläckar från huden


Hur man tar bort solbränna fläckar från huden

Självbrännare kan hjälpa en att få en gyllenbrun färg utan direkt exponering för solen. Trots detta kan appliceringen av en självbrännande lotion vara en knepig process och kan ofta resultera i ränder eller orangefärgad oordning. Det finns tillfällen då man behöver göra sig av med självbrännande lotion eller jämna ut ojämna ränder. Som tur är finns det några hushållsprodukter som du har hemma som effektivt kan ta bort solbrännafläckar. Läs vidare för att lära dig hur du kan ta bort solskyddsfläckar från huden.

Steg för att ta bort solbrännafläckar från huden

Låt oss nu ta en titt på stegen för att ta bort solbrännafläckar från huden.

 • Babyolja. I de flesta fall kan fukt hjälpa till att behålla din normala färg. Babyolja har dock en motsatt effekt och kan lossa hudcellerna som är pigmenterade med solningslotion. Genom att använda babyolja kan den tona ner eller helt avlägsna självbrännaprodukten utan att skada huden. Det är bara att blötlägga huden i babyolja och låta den sitta på plats i 10 minuter. Ta en dusch och skrubba försiktigt huden med en luffa för att avlägsna färgen. Upprepa processen vid behov.
 • Använd exfoliatorhandskar och citronjuice. Exfoliering är ett av de mest effektiva sätten att bli av med och släta ut solbrännafläckar. Kombinationen av exfoliatorhandskar och syran i citronjuice kan bryta upp och lyfta bort färgen från huden. Applicera citronsaft på det fläckiga området med hjälp av en bomullstuss. Ta på dig exfoliatorhandskarna och gå till duschen. Gnugga in citronjuicen i huden med handskarna och skölj av med varmt vatten. Upprepa processen om det behövs för att avlägsna kvarvarande färg.
 • Blanda bakpulver och citronsaft för att skapa en pasta som kan lätta upp och exfoliera solbrännafläckar på huden. Gnugga försiktigt pastan över de fläckiga områdena och skölj av med varmt vatten och upprepa vid behov.
 • Vit vinäger kan användas för att exfoliera och lyfta solbrännafläckar på huden. Applicera helt enkelt i upp till 10 minuter på de fläckiga områdena. Skölj efteråt med varmt vatten och kontrollera om det finns kvarvarande fläckar.
 • Applicera en produkt för att avlägsna solbränna. Många märken som tillverkar självbrännande lotioner har också borttagningsprodukter. Om din solbränna ännu inte är fullt utvecklad kan du använda en sådan för att stoppa utvecklingen och ta bort fläckarna på huden.

Hur man jämnar ut fläckiga områden

Om du har fläckiga områden efter att du har applicerat självbrynslotion kanske du vill släta ut dem. Låt oss titta på några tekniker för att släta ut eventuella streckiga eller fläckiga områden.

 • Exfolierande servetter. Vissa delar av kroppen som händer, armbågar, knän och vrister suger upp mer produkt än andra delar. Du behöver exfolierande våtservetter för att tona ner eller jämna ut färgen. Gnid in den på området med en försiktig rörelse.
 • Sockerbaserad exfoliator. Det kan uppstå strimmor om du inte applicerar tillräckligt med produkt eller missar en plats under appliceringen. I sådana fall kan du använda en sockerbaserad exfoliator för att försiktigt jämna ut färgen. Applicera produkten på huden och gnugga lätt och skölj sedan bort med varmt vatten.
 • Massera de fläckiga områdena med en skuren citron. Skär helt enkelt upp en citron och massera försiktigt på huden. Gnugga in den på platsen i 2-3 minuter.
 • Aceton kan appliceras på strecken för att släta ut dem snabbt och dölja eventuella misstag. Blötlägg en bomullsboll med aceton och gnugga på området för att släta ut.
 • Hårborttagningskräm kan appliceras under halva den rekommenderade tiden för att försiktigt släta ut ränderna. Dutta en liten mängd på en bomullspinne och applicera försiktigt och låt det sitta på plats. Skölj bort produkten med varmt vatten.

Hur man snabbt får bort falsk solbränna från händerna

Ett av de vanliga garvningsmisstag som kan inträffa är när du överkokar garvningen på händerna som blir orange eller fläckig. Som tur är kan du få bort solbrännan från händerna med följande tekniker.

 • Smörj in en salt- eller sockerskrubb på en luffa och arbeta i cirkulära rörelser över händerna. Ett alternativ är att kombinera en kvarts kopp råsocker med en halv kopp sorbelenkräm. Skrubba inte kraftigt tills händerna blir röda, annars riskerar du att få skavsår på huden. Upprepa skrubbningen en gång varje morgon och eftermiddag. I de flesta fall är det en betydande skillnad efter två dagar.
 • Pressa 1 eller 2 färska citroner och låt händerna ligga i saften i upp till en timme eller så länge du tål det. Upprepa blötläggningen upp till 3 gånger under dagen. Observera att syran som finns i citronen kommer att bryta ner solbrännaprodukten, vilket gör att den bleknar helt och hållet.
 • Tillsätt några droppar bad- eller massageolja i varmt vatten och blötlägg händerna. Du kan också tillsätta några droppar av oljan till en exfoliator och skrubba händerna. Upprepa processen vid behov.
 • Leta efter en solbränna borttagande produkt som effektivt kan få bort solbrännan på dina händer. Detta är ett bra alternativ särskilt för dem som utför självbränna regelbundet.

Hur man tar bort självbränna från handflatorna.

Om du inte kunde bära handskar eller inte kunde tvätta händerna ordentligt efter att ha applicerat en självbrännande lotion kan det lämna dina fingrar med en konstig nyans. Som tur är finns det flera lösningar för att åtgärda detta vanliga missöde.

 • Applicera en kvarts storlek av en kroppsskrubb på dina våta händer. Gnugga in händerna för att få bort överflödig färg. Du kan också använda en loofahhandske och din önskade tvål. Skölj med kallt eller varmt vatten. Klappa på huden tills den är torr med en mjuk handduk.
 • Förbered en naturlig ljusare pasta med 2 matskedar bakpulver och en matsked färsk citronsaft. Dutta pastan över de strimmiga områdena. Låt pastan sitta på plats i några minuter och skölj sedan bort den med kallt eller varmt vatten.
 • Applicera ett hudblekmedel på de fläckiga områdena. Följ helt enkelt anvisningarna för att få bästa resultat. Skölj noggrant bort blekmedlet från händerna för att kontrollera din ursprungliga hudton. Undvik att använda klorblekmedel på huden eftersom det kan bränna eller torka ut den.
 • Blötlägg händerna i ett handfat fullt av varmt vatten. Exfoliera huden lätt med en tvättlapp för att avlägsna färgämnet. Detta kan ta flera minuter eller upprepade tvättar av händerna för att avlägsna färgämnet.
 • Om händerna är fria från sår eller öppna skärsår kan du gnugga in en bomullsboll doppad i acetonfri nagellacksborttagare.
 • Använd en färgborttagare för självbrännande färgämnen som lätt kan avlägsna ränder och missfärgningar.

Tar kokosnöt bort självbrännare?

Du kan duka på en blandning av kokosolja och socker på de fläckiga områdena och exfoliera tills det missfärgade området är helt utplånat. Observera att den här tekniken är relativt mildare för din hud än att använda citrontekniken när du ska bli av med självbrännare. Dessutom behöver du inte oroa dig för att undvika solexponering under en tid.
Kom bara ihåg att tvätta bort överskottet från kokosoljan innan du åter applicerar solbrännan eftersom det kan bli ett hinder och ge ett ojämnt slutresultat.

Sluttankar

Det finns flera metoder för att på ett effektivt sätt bli av med solbrännafläckar från huden. Med de tekniker som diskuterats om hur man tar bort solbrännafläckar från huden kan du enkelt ta bort fläckarna samt jämna ut eventuella jämna ränder eller fläckar.

Recent Posts