Hur man tar bort gentianaviolettfläckar


Hur man tar bort gentianaviolettfläckar

Gentianaviolett är en form av färgämne som anses vara användbart som en form av topisk terapi för vissa typer av jästinfektioner. Spädbarn och ammande mödrar som diagnostiserats med tröst kan hantera infektionen med applicering av gentianaviolett på barnets och moderns hud.
Det är viktigt att notera att Entianviolett vanligtvis är effektivt vid behandling av jäst på huden. Tyvärr är en nackdel med att använda det de djupa lila fläckar som det lämnar efter sig på huden på alla ställen där det appliceras eller till och med på ytor som det kommer i kontakt med. Läs vidare för att lära dig om olika tekniker för att ta bort gentianaviolettfläckar.

Steg för att avlägsna gentianaviolettfläckar

Låt oss ta en titt på de effektiva stegen för att ta bort gentianaviolettfläckar på ett effektivt sätt.

  • Dutta vaselin eller lanolinkräm runt barnets mun innan du applicerar gentianaviolett. Detta kommer att förhindra att ensianvioletten absorberas i huden och färgar området.
  • Eventuella rester av gentianaviolett från barnets och moderns hud ska torkas upp omedelbart med pappershanddukar. På så sätt förhindrar man att det tränger in i huden.
  • Blötlägg en bomullspinne helt och hållet med en liten mängd isopropylalkohol eller vodka. Klappa försiktigt på gentianaviolettfläckarna på huden för att bli av med dem. Var försiktig så att isopropylalkoholen eller vodkan inte kommer i kontakt med barnets läppar, eftersom barnet annars skulle kunna råka få i sig vätskan.
  • Mätta en pappershandduk och använd den för att skölja isopropylalkoholen eller vodkan från mammans och barnets hud. Den fuktiga pappershandduken tar också bort så mycket av fläcken som möjligt.
  • Gnid babyservetter över platsen för fläcken om det finns kvar på barnets eller moderns hud. Alkoholen i babyservetterna är ofta effektiv när det gäller att bli av med gentianaviolettfläckar. Skölj huden noggrant efteråt.

Vad är gentianaviolett?

Ensianviolett är ett blåviolett färgämne som härrör från stenkolstjära. Observera att stenkolstjära har använts som en vanlig behandlingsform under det tidiga 1900-talet för tröst och andra typer av hud-, mun- och vaginalinfektioner.
I dag finns det bättre substitut tillgängliga, men ensianviolett kan användas i fall där de konventionella åtgärderna inte är tillgängliga eller olämpliga. Ett bra exempel är att eliminera bakterier som utvecklat resistens mot antibiotika.
De viktigaste användningsområdena för ensianviolett är kopplade till dess antimikrobiella aktivitet. Den kan döda olika svampar, bakterier, virus och till och med parasitära maskar vid kontakt. Tyvärr kan gentianaviolett också orsaka fläckar, irritation och svullnad, särskilt efter fortsatt användning.

Kan gentianaviolett ge permanenta fläckar på huden?

Det finns olika metoder som du kan prova för att bli av med gentianaviolettfläckar på huden. Lyckligtvis kan man genom att använda dessa borttagningsmetoder ta bort gentianaviolettfläckarna på huden med tiden.
Se bara till att du noggrant följer borttagningsprocessen för att effektivt säkerställa att fläckarna avlägsnas.

Hur tar man bort gentianaviolettfläckar från munnen?

Även om gentianaviolettfläckarna inne i munnen inte kan avlägsnas helt och hållet kan eventuella fläckar på munnen eller läppen förebyggas.
Du kan du doppa på vaselin eller lanolinkräm på området runt barnets mun innan du applicerar gentianaviolett. Detta förhindrar att det absorberas i huden.
Som ett alternativ kommer ditt barn att få minimala fläckar genom att gnugga in lite olivolja på kinderna och områdena runt barnets mun.

Kan gentianaviolett färga av sig på tänderna?

Ensianviolett kan vara ganska kladdigt. Den kan ge fläckar på hud, tänder, kläder och nästan allt som den kommer i kontakt med. Om den appliceras på öppna sår kan den tatuera huden tillfälligt.
Det är ett blåviolett färgämne som användes för att behandla hudproblem på 1800-talet. Det gjorde en comeback på 2000-talet som ett prisvärt och lättanvänt alternativ för tröst, men det har sina nackdelar baserat på genomförda studier.

Slutliga tankar

Den djupa blålila fläcken som lämnas kvar av ensianviolett kan vara oönskad att se på, särskilt när den väl färgar av sig på huden. Med de beskrivna metoderna för att ta bort gentianaviolettfläckar kan du lätt ta bort fläckarna effektivt.

Recent Posts