Hur man tar bort nikotinfläckar från mustasch


Hur man tar bort nikotinfläckar från mustasch

Tobak innehåller nikotin som med tiden kan ge oattraktiva fläckar och missfärgningar, särskilt om du utsätts för upprepad exponering. För personer som är regelbundna rökare är det troligt att det bildas nikotinfläckar i mustaschen. Om du föredrar att inte raka eller trimma de färgade ansiktshåren kan du rengöra fläckarna. Läs vidare för att lära dig hur du tar bort nikotinfläckar från mustaschen på rätt sätt.

Effektiv metod för att ta bort nikotinfläckar från mustaschen

Om du har en mustasch som är märkt av nikotinfläckar kan det vara oönskat att titta på. Den bästa metoden är att trimma ansiktsbehåringen, men om du bestämmer dig för att bevara dem är ett alternativ att rengöra fläckarna. Följ helt enkelt dessa steg för hur du tar bort nikotinfläckar från mustaschen med hjälp av några produkter hemma.

 • Förbered en blandning genom att kombinera 1 matsked bakpulver med 1 ½ tesked väteperoxid i en skål. Rör om båda ingredienserna ordentligt med hjälp av en tandborste för att skapa en pastaliknande blandning.
 • Skopa upp pastan och borsta den på mustaschen med nikotinfläckar med hjälp av tandborsten. Se till att ansiktsbehåringen är kraftigt täckt med pastan, så att den täcker rötterna upp till topparna. Låt det sitta på mustaschen i 10 minuter.
 • Skölj mustaschen med varmt vatten för att avlägsna pastan. Torka mustaschen med en ren handduk. Inspektera mustaschen om nikotinfläckarna kvarstår och fortsätt med nästa steg.
 • Fukta mustaschen med varmt vatten. Häll 3-4 droppar klargörande schampo på fingrarna och arbeta in det i mustaschen. Löddra upp schampot och låt det sitta i några minuter.
 • Skölj mustaschen för att tvätta bort schampot och kvarvarande nikotinfläckar.
 • Torka mustaschen med en handduk.

Tips för att ta bort nikotinfläckar från mustaschen

 • Det bästa sättet att ta bort nikotinfläckar på din mustasch är att klippa bort det färgade håret.
 • Du kan lätta upp missfärgningen genom att använda en rökartandkräm. Krama en ordentlig mängd på en borste och applicera generöst på din mustasch. Låt det sitta i flera minuter innan du sköljer bort det. För bästa resultat kan du tillsätta bakpulver till tandkrämen.
 • Väteperoxid kan också användas för att ta itu med nikotinfläckar på mustaschen. Med en ren tandborste applicerar du en liten mängd väteperoxid och låter den sitta i några minuter. Skölj sedan bort ordentligt med rent vatten.
 • Nikotinfläckar på mustaschen kan återkomma om man inte slutar med vanan. Som en förebyggande åtgärd för att minska fläckarna kan personen andas ut när han eller hon röker via munnen i stället för via näsan. Genom att andas ut via näsan tenderar man att fläcka mustaschen snabbare.
 • Om nikotinfläckarna inte kan avlägsnas effektivt är den enda lösningen att sluta röka. Generellt sett är rökning skadligt för hälsan i längden.

Tar röktandkräm bort fläckar?

En “röktandkräm” kan användas av rökare som har en speciell sammansättning. Du kan hitta flera valmöjligheter på nätet och varje märke har sin unika formulering.
Vissa är formulerade för att förebygga och avlägsna envisa fläckar, särskilt nikotin- och tobaksfläckar, för att återställa tändernas naturliga blekhet. De flesta brukar ha en extra myntsmak för att fräscha upp andedräkten.

Hur tar man bort nikotin från håret?

För dem som röker cigaretter och utsätts för passiv rökning är en av de oönskade biverkningarna att oljiga rester ansamlas i håret. Det är viktigt att notera att cigarettrök verkar dröja kvar i håret långt efter att man utsatts för rök och det är ännu värre bland storrökare. Som tur är finns det för dem som ofta utsätts för rök sätt att enkelt och snabbt eliminera rester och lukt av nikotin utan att skada håret.

 • Förbered en sköljlösning som neutraliserar lukten och tar bort den oljiga uppbyggnaden av nikotin från ditt hår. Blanda 1 matsked äppelcidervinäger, 2 koppar destillerat vatten och 6 matskedar mörk öl.
 • Tvätta håret som vanligt och applicera sköljlösningen efter duschen. Se till att sköljlösningen tränger in i hårbotten. Kom ihåg att källan till de oljiga nikotinresterna kommer från oljekörtlarna i hårbotten.
 • Skölj håret försiktigt med rent vatten eller låt sköljlösningen sitta kvar i håret för bästa resultat, vrid torrt och styla som vanligt. Att låta lösningen sitta kvar i håret orsakar ingen skada eftersom äppelcidervinäger har samma pH-värde som hårbotten. Doften av äppelcidervinäger är märkbar när håret torkar, men den är inte längre märkbar när det torkat ordentligt.
  Du kan använda sköljlösningen så ofta du behöver för att bibehålla ett hår som är fritt från nikotinrester.

Hur får jag bort det gula från mitt skägg?

För många män är ett grått skägg en förväntad del av livet. Tyvärr är gulning ett vanligt problem när grått hår börjar åldras. Det finns olika uppljusande schampon och balsam på marknaden som är speciellt framtagna för grått hår och som även kan appliceras på skägget. De flesta av dessa produkter innehåller toners som lätt färgar grått hår. Färgen minskar mässingskänslan för att bli av med den gulaktiga färgen och återställer skägget till en livlig grå färg. Följ helt enkelt dessa steg för att hantera gulfärgning på skägget.

 • Fukta skägget med destillerat vatten. Kloret i kranvatten är ofta delvis ansvarigt för gulfärgningen hos en person med grått skägg.
 • Löddra in ett uppljusande schampo i skägget. Arbeta in det så att hela skägget täcks, inte bara de gula håren.
 • Skölj ur schampot med destillerat vatten efter den inställda tiden i förpackningsanvisningen. Gå inte längre än den angivna tiden. Långvarig exponering kan ge det gråa i skägget en blåaktig nyans.
 • Klappa skägget torrt med en ren handduk.

Slutord

Nikotinfläckar på mustaschen kan vara oönskade att se på. De flesta tycker att det är pinsamt att ha en ojämn mustasch. Som tur är kan du ta itu med nikotinfläckar med hjälp av olika metoder. Med de tekniker som beskrivs om hur man tar bort nikotinfläckar från mustaschen kan du uppnå ett rent utseende utan de oattraktiva nikotinfläckarna.

Recent Posts