Hur tar man bort nikotinfläckar från fingrarna?


Hur tar man bort nikotinfläckar från fingrarna?

Rökning kan utlösa en mängd negativa hälsoeffekter men kan också ha sin del av fysiska påverkan, till exempel den gulaktiga missfärgningen på dina fingrar och naglar. De gula fläckarna på dina fingrar och naglar kan se permanenta ut, men de kan tas bort eller minska missfärgningen. Läs vidare för att lära dig hur du kan ta bort nikotinfläckar från fingrarna.

Tekniker för att ta bort nikotinfläckar från fingrarna

För dig som röker kan det hända att du får gulaktiga missfärgningar på fingrarna eller naglarna. Det finns flera tekniker som du kan prova för att bli av med den gulaktiga missfärgningen.

  • Exfoliering av huden. Fukta huden genom att sänka fingrarna i vatten i några minuter, men inte för länge. Använd en pimpsten, nagelfil, saltskrubb, kroppsborste eller sockerskrubb för att skrapa bort en del av fläckarna på fingrarna. Använd endast ett lätt tryck när du gnuggar tills fläcken börjar blekna. Sluta gnugga det fläckiga området om det blir rött eller irriterat.
  • Blekmedel. En utspädd blandning av vatten och blekmedel kan också ta bort nikotinfläckarna på fingrarna. Blanda 1 del blekmedel tillsammans med 4 delar vatten i en glasskål. Mätta en nagelborste i lösningen och applicera den på det fläckiga området. Låt den sitta på fingrarna i några minuter och skölj sedan bort den. Efter att ha sköljt händerna kan du applicera en fuktkräm eller handkräm för att förhindra torrhet. Använd dessutom inte den här metoden om du har ett öppet sår eller direkt efter att ha använt en annan borttagningsteknik.
  • Tandkräm. Tandkräm kan också användas för att ta bort nikotinfläckar på fingrarna. Du kan använda vilken vanlig tandborste som helst. Kläm ut en riklig mängd direkt på det fläckiga området. Använd en tandborste för att arbeta in tandkrämen i den fläckiga huden i några minuter och skölj sedan noggrant med varmt vatten.
  • Citronsaft. Citronsaft är ett effektivt naturligt blekmedel som kan hjälpa till att ta bort de gulaktiga märkena på fingrarna. Skär en färsk citron på mitten. Ta halva citronen och håll den mot det fläckiga området. Gnugga helt och hållet tills det är täckt av citronsaft. Låt det sitta på platsen i 5-10 minuter och skölj sedan bort med varmt vatten. Processen kan upprepas upp till 5 gånger under dagen. Dessutom kan den här borttagningstekniken sticka om du har miniatyrsår på fingrarna.
  • Potatis. Med denna borttagningsteknik är den i allmänhet mildare än några av de andra metoderna. Detta är ett bra alternativ för dem som har känslig hud. Skala en potatis och gnugga den på det fläckiga området i några minuter. Skölj bort potatisjuicen efter att ha låtit den dra i några minuter. Denna process kan upprepas upp till 10 gånger under dagen.
  • Aspirin. Använd en enda tablett aspirin och lös upp i en 8 oz kopp varmt vatten. Doppa ner dina fläckiga fingrar i vattnet när det har svalnat något. Låt det dra in i flera minuter. Tvätta händerna med vatten och tvål efter blötläggningen. Ett alternativ är att skapa en pasta med en tablett aspirin och några droppar vatten. Använd pastan för att skrubba på de fläckiga områdena och låt den sitta i upp till 15 minuter. Skölj noggrant efteråt.

Vilka fysiska effekter har rökning på din hud?

Hudtonen hos personer som röker kan verka ojämn, vanligtvis med en orange eller gråaktig nyans. Bristen på syre till hudcellerna spelar en roll för varför detta uppstår, tillsammans med de negativa effekterna av flera kemikalier som finns i tobak. Kom ihåg att cigarettrök är packad med över 7 000 kemikalier, varav 250 anses vara giftiga och 70 kan orsaka cancer.
En av de fysiska effekterna av rökning är ingen annan än nikotinfläckarna. Bland dem som har rökt i flera år kan fingrarna sluta med en gulaktig fläck från nikotinet och andra gifter i cigaretter som vanligen kallas tjära. Denna typ av fläckar är nästan omöjliga att ta bort med enbart tvål och vatten. Det enda sättet att förhindra att den förvärras är att undvika cigaretter helt och hållet.

Tar nagellacksborttagningsmedel bort nikotinfläckar?

Nikotinet i cigarettrök kan lämna efter sig oönskade fläckar på dina fingrar. Oavsett om du har bestämt dig för att sluta med vanan för gott och är ivrig att ta bort fläckarna eller om du letar efter en snabb lösning finns det flera tekniker som du kan använda för att ta bort den gulaktiga missfärgningen.
Fukta en bomullsboll med nagellacksremover och gnugga den över de gula fläckarna tills de försvinner. Du kan upprepa processen vid behov.

Hur länge håller nikotinfläckar på fingrarna?

Det är viktigt att notera att nikotin kan utlösa flera skadliga hälsoeffekter, men också ha vissa uppenbara fysiska effekter som den gulaktiga missfärgningen på dina fingrar och naglar.
De gula fläckarna på dina fingrar och naglar kan verka permanenta men det finns några medel som du kan använda för att ta bort dem och minska missfärgningen som orsakats av rökning.

Kan tandkräm ta bort nikotinfläckar på fingrarna?

Tandkräm kan användas för att bli av med nikotinfläckar från fingrarna. Du kan använda vilken vanlig tandkräm som helst. Krama helt enkelt ut en tillräcklig mängd på platsen för missfärgningen.
Använd en tandborste för att skrubba in tandkrämen i den gula huden i några minuter och skölj området noggrant med varmt vatten efteråt. Vid envisa nikotinfläckar ska du använda en blekande tandkräm.

Slutgiltiga tankar

Rökning kan orsaka en mängd olika hälsoeffekter, men ett av de fysiska tecknen på vanan är inget annat än gulaktiga nikotinfläckar på fingrar och naglar. När du ska ta itu med nikotinfläckar på fingrarna finns det flera tekniker som du kan prova. Med de metoder som beskrivs om hur man tar bort nikotinfläckar på fingrarna kan du minska dess utseende eller helt ta bort det.

Recent Posts