Hur man tar bort urinfläckar på toalettsitsen


Hur man tar bort urinfläckar på toalettsitsen

Toalettsitsen utsätts ofta för mänsklig urin. En snabb rengöring kan hjälpa till att förhindra att fläckar sätter sig och att lukten försvinner, men urin som lämnas kvar på sitsen kan ge en oönskad fläck. Om fläckar uppstår är det viktigt att torka toalettsitsen ren och göra sig av med eventuella luktproducerande bakterier. Läs vidare för att lära dig hur du tar bort urinfläckar på toalettsitsen.

Steg för att ta bort urinfläckar på toalettsitsen

Förekomsten av urinfläckar på toalettsitsen kan vara oönskad att se på. Låt oss ta en titt på stegen för att ta bort urinfläckar på toalettsitsen på rätt sätt.

 • Förbered en blandning genom att kombinera ¼ kopp vit vinäger och ¼ kopp bakpulver i en skål. Blanda ordentligt tills det blir en pastaliknande konsistens. När båda ingredienserna kombineras bildas skum, vilket är normalt.
 • Doppa en gammal tandborste i blandningen och borsta fläckarna på toalettsitsen. Skölj tandborsten noggrant med vatten och dutta mer pasta på toalettsitsens yta. Låt pastan sitta på ytan i 10 minuter. Kombinationen av bakpulver och vinäger fungerar som ett naturligt skurande rengöringsmedel som kan få bort fläckar och deodoriserar ytan på samma gång.
 • Mätta en ren trasa eller handduk med vatten och torka av pastan från toalettsitsen. Torka toalettsitsen med en ren och torr trasa.
 • Täck det fläckiga området med en luktneutraliserande produkt om det behövs. Låt den sitta kvar på toalettsitsens yta i 20 minuter innan den sköljs bort med vatten. De flesta av de neutraliserande produkterna för husdjurslukt innehåller enzymer som kan bryta ner och absorbera de luktproducerande bakterierna från urinen.

Hur man rengör fläckar på toalettstolar av plast

Urinfläckar på toalettsitsar av plast kan vara pinsamma. Om du ska skura rengöringsmedel kan de skrapa toalettsitsens yta permanent utan att helt ta bort fläckarna. När klorblekmedel används kan det eliminera bakterierna men tar knappast bort missfärgningen som urinen lämnar efter sig.
Låt oss ta en titt på stegen för att rengöra en toalettsits av plast på rätt sätt.

 • Du kan använda Clorox Clean-up på fläckarna på toalettsitsen. Låt det sitta på ytan i 5-10 minuter och torka av området med en fuktig trasa.
 • Förbered en blandning genom att kombinera ¼ kopp bakpulver med ½ kopp varmt vatten i en skål.
 • Använd en icke-slipande skursvamp som är indränkt i vatten. Skrubba fläckarna på toalettsitsen i cirkulära rörelser och fukta svampen med jämna mellanrum.
 • Applicera pastan på nytt på fläckarna och upprepa skrubben tills fläckarna försvinner. Skölj noggrant med rent vatten.
 • Spraya Clorox Clean-up på toalettsitsens yta och torka av med en fuktig trasa. Detta kommer att ge toalettsitsen en fräsch yta och lukt.

Vad orsakar gula fläckar på toalettsitsen?

Många är förvånade över varför deras toalettsits slutar med gula fläckar, men detta är en normal företeelse.
Oavsett hur ren du är och dina hygienvanor kommer gula fläckar på toalettsitsen att uppstå med tiden. Färgen på fläckarna tenderar att variera, från ljusgul till brun. Den finns inte bara på toalettsitsen utan även på skålens sidor eller botten samt under kanten till vattennivån.
I de flesta fall orsakas fläckarna av en uppbyggnad av mineraler. Dessa mineraler har sitt ursprung i hårt vatten. Det är viktigt att notera att hårt vatten kan skada toalettsitsar och handfat genom att lämna efter sig fläckar som verkar omöjliga att ta bort. Observera att fläckarna innehåller magnesium, kalcium och järn som fastnar på alla ytor de kommer i kontakt med.

Tar diskmedel bort urinfläckar?

Du kan använda diskmedel för att ta itu med urinfläckar. Följ helt enkelt stegen nedan.

 • Använd pappershanddukar för att blöta och suga upp så mycket som möjligt av urinen.
 • Förbered en blandning genom att kombinera 1 del vit vinäger och 2 delar diskmedel i en skål. Applicera denna blandning med hjälp av en fuktig svamp och klappa generöst på fläckarna. Låt tvålblandningen sitta på platsen i 30 minuter.
 • Med en fuktig svamp ska du suga upp så mycket som möjligt av tvålen.
 • Strö majsstärkelse generöst på området och låt det sitta i flera timmar.
 • Dammsug platsen.

Tar vinäger bort urinfläckar?

Vinäger kan användas för att ta bort urinfläckar. Gör helt enkelt en lösning genom att blanda diskmedel, ättika och kallt vatten och rör om för att blanda dem ordentligt. Efter att ha torkat upp urinen, blötlägg en mikrofiberduk i lösningen och dutta på platsen.

Slutgiltiga tankar

Urinfläckar på toalettstolen kan vara pinsamt och en utmanande uppgift för vissa. Det finns ingen anledning att oroa sig eftersom du kan ta bort dessa fläckar. Med de metoder som beskrivs om hur man tar bort urinfläckar på toalettsitsen kan du lätt ta itu med fläckarna och hålla din toalettsits ren och luktfri.

Recent Posts