Hur man tar bort fläckar från plastbehållare


Hur man tar bort fläckar från plastbehållare

Plastbehållare spelar en viktig roll i våra kök. Vi använder dem för att förvara våra luncher, rester och favoritmat. Tyvärr absorberar tupperware och andra plastbehållare lätt vätskor och är benägna att få fläckar. Som tur är finns det många sätt att ta bort dessa fläckar effektivt. Du kan bli av med dem med bakpulverpasta, citron eller salt.

För många människor är det viktigt att inte vara slösaktig och spara matrester för framtida njutning. Det är därför vi använder plastbehållare för att hålla maten fräsch så att vi kan spara resterna och dela med oss av läckerheterna till våra nära och kära. Detta kan göra att dina tupperware ser smutsiga ut på grund av matrester. Men om du agerar snabbt minskar du risken för att din behållare förstörs.

Ta bort fläckar från plastbehållare med bakpulver

Ett enkelt och effektivt sätt att ta bort fläckar från din tupperware är att använda en enkel ingrediens som du kan hitta i ditt eget kök: bakpulver. Att använda bakpulverpasta för att ta bort fläckar är en praktisk och enkel metod.

Följ processen nedan för att uppnå bästa resultat.

 1. Ta fram en skål. Blanda en lika stor mängd bakpulver och vatten.
 2. Rör om ordentligt för att få fram en silkeslen lösning.
 3. Ta fram din färgade behållare. Sprid ut bakpulverpastan på den. Låt den sitta i 20 till 30 minuter.
 4. Använd en ren våt trasa för att ta bort pastaresterna. Torka av fläckarna på din behållare i en försiktig cirkelrörelse.
 5. Använd diskmedel för att rengöra din behållare.
 6. Tvätta din behållare på nytt noggrant med vatten.
 7. Torka din behållare med hjälp av en mikrofiberhandduk.

Använd citron som en alternativ lösning för att ta bort fläckar.

I köket använder vi behållare som förvaring. Människor väljer ofta plast framför glas eftersom det är lättviktigt och mer hållbart. Konstant användning innebär att det är oundvikligt att få fläckar på dessa behållare. Som tur är är citronsaft en naturlig fläckborttagare. Den kan ta bort alla typer av fläckar från koppar, kläder och plastbehållare. Det är också ett naturligt desinfektionsmedel och kan få ditt kök att se rent ut.
När du tar bort fläckar från plastbehållare med hjälp av citronsaft ska du följa dessa steg:

 1. Ta fram citronen och skär den i halvor. Använd en ren trasa för att absorbera citronsaften.
 2. Gnugga det fläckiga området med tyget som är indränkt i citronsaft.
 3. Om det är soligt kan du ställa ut behållaren i solen i 30 minuter. Kombinationen av solens värme och citronsaft kommer att avlägsna fläckarna på ett naturligt sätt.
 4. Tvätta din behållare på nytt med diskmedel.
 5. Om du inte vill använda trasor kan du pressa saften direkt i din plastbehållare.
 6. Låt den sitta i 30 minuter. Och låt vattnet rinna över din behållare för att ta bort fläckresterna.
 7. Använd diskmedel för att tvätta din plastbehållare på nytt.
 8. Använd en ren och torr trasa för att låta din behållare torka.

Vit vinäger kan också ta bort fläckar från plastbehållare.

Att ta bort missfärgningar och fläckar är en av många saker som vit vinäger är bra för. Den fungerar också bra för att bli av med rester av matfläckar på dina plastbehållare. Prova ett annat lättsamt och enkelt förfarande för bästa resultat.

 1. Blanda lika delar destillerat vatten och vit vinäger.
 2. Ta fram din behållare och låt den ligga i lösningen i en till två timmar. Om du märker att fläckarna börjar försvinna kan du tvätta den.
 3. Tvätta din plastbehållare med diskmedel och vatten för att ta bort lukten av vinägern.
 4. Låt den torka naturligt eller med hjälp av en ren, torr trasa.

Vanliga frågor om fläckar på plastbehållare

Kan jag använda Alka Seltzer för att enkelt ta bort fläckar från plast?

Du kanske känner till Alka Seltzer som ett läkemedel för att behandla alla slags sjukdomar, men du kan också använda det för att ta bort fläckar på dina plastbehållare. Allt du behöver göra är att smälta två tabletter Alka Seltzer i varmt vatten. Lägg lösningen i din fläckiga behållare. Låt den stå över natten och tvätta den sedan noggrant.

Varför ger tomatsås fläckar på plast?

Våra plastbehållare är känsliga för tomatfläckar av två skäl. Tomatens sura karaktär gör att den lätt lämnar fläckar och plast absorberar lätt de flesta vätskor. Därför använder de flesta tillverkare glasmaterial för att förpacka tomatsås, ketchup och andra produkter.
För att bli av med tomatfläckarna kan du använda den bakpulverpasta vi nämnde ovan eller en lösning med vit vinäger eller citron. Det kan effektivt ta bort fläckarna i din plastbehållare.

Är varmt eller kallt vatten bättre för att ta bort fläckar?

Om vi har att göra med att ta bort fläckar på våra plastbehållare ska vi ta hänsyn till fläckens egenskaper. Att ta reda på vad som orsakat fläcken kommer att göra ditt liv lättare när du tar itu med fläckarna. Om du har att göra med proteinbaserade fläckar som kräkningar, blod och ägg är det vanligtvis bäst att använda varmt vatten. Och kallt vatten är ett bättre val om du har att göra med drycker, mat eller vattenbaserad färg.

Är väteperoxid säkert för plast?

Det beror på din plastbehållares kemiska motståndskraft mot väteperoxid och på temperaturen och den kemiska koncentrationen. Det anses allmänt att väteperoxid på 30 % vid 60 °C är säkert för de flesta plastbehållare. Om du använder väteperoxid kan du ta bort alger, blodfläckar, urin, mögel och andra fläckar på dina plastbehållare. Men att använda denna kemikalie kan vara skadlig om den hanteras fel, så se till att vidta försiktighetsåtgärder innan du använder väteperoxid när du använder den för att ta bort fläckar.

Inpackning

Låt aldrig dina plastbehållare gå till spillo på grund av envisa fläckar. Det finns olika enkla förfaranden för att ta bort dem. Kom ihåg att plast absorberar vätskor snabbt. Det leder till att den suger upp allt du lägger på den.
Om dina plastbehållare blir fula kan du försöka använda metoden med bakpulverpasta eller följa anvisningarna om processerna med citron eller vit vinäger. Välj den metod som är mest praktisk för dig. Oavsett vilket alternativ du väljer kommer du att få samma resultat – att bli av med fläckarna på dina plastbehållare.

Recent Posts